Helaas nog geen online training

 In Blog

Ondanks dat ik super graag mijn online training zou willen starten in november, is het me niet gelukt de training te verkopen. Dat is voor mij echt een leerproces. Ik weet dat het een training is die heel waardevol is, maar heb ik er genoeg vertrouwen in? Helaas dus nog geen online training.

Kwetsbaarheid

Waarom deel ik dit? Omdat ik gemerkt heb, dat het delen van dit soort kwetsbare onderwerpen, heel veel andere mensen inspireert. Natuurlijk voelt het helemaal niet fijn dat het niet gelukt is. Het voelt als falen. Ik kan me dit onwijs persoonlijk aantrekken. Is mijn training niet goed? Heb ik iets fout gedaan? Moet ik er meer tijd aan besteden? Maar het antwoord is: het vertrouwen is nog niet groot genoeg. Mijn eigen vertrouwen.

Als ik met al mijn energie, vertrouwen en enthousiasme achter mijn training sta, dan kunnen mensen niet anders dan met deze energie meegaan! Zo werkt het namelijk natuurkundig gezien. Van blije mensen wordt je blij. Maar waarom ben ik dan niet blij en enthousiast? Ik sta toch achter mijn training? Ik weet toch dat dit een training is die veel mensen gaat helpen? Dat klopt! Er zitten alleen wat belemmerende overtuigingen in de weg.

Ik geloof namelijk nog niet dat mensen mij zo’n goede coach vinden. Ik geloof ook niet dat mensen naar me toe zullen komen. Nog een overtuiging is dat ik een te slecht beeld heb van de training en de mensen waar hij voor is. En doordat ik deze dingen geloof of niet geloof, is het precies wat ik krijg. Mensen vinden me geen goede coach, ze komen niet en mijn beeld is slecht.

Bewustzijn

Dus hoe breng je hier dan verandering in aan? Want uiteindelijk wil ik wel de training verkopen, omdat ik dus wel geloof dat de training veel mensen kan helpen, ik heb hem alleen nog niet duidelijk genoeg. Door nog meer aandacht te besteden aan de overtuigingen die me zo in de weg zitten. Waar ben ik bang voor? Wat heb ik nodig? Waar voel ik die angst in mijn lijf? Hoe zorg ik ervoor dat mijn beeld verbeterd?

Ik ben bang voor kritiek. Graag zou ik de kracht voelen die al in mijzelf zit op de momenten dat ik het zwaar heb. Ik heb het nodig dat ik mezelf het vertrouwen geef dat het goed komt. En ik wil mezelf graag de ruimte geven om het af en toe allemaal even niet te weten. Dat hoort er namelijk ook bij. Ik geef mezelf dan de ruimte om de angst te voelen en er aandacht aan te geven. En als er dan weer rust ontstaat, kan ik helemaal stappen in mijn rol als coach. Vol vertrouwen! En met een duidelijk beeld van mensen en training.

Dit is iets waar ik enorm mee worstel. Ik wil het graag gaan doen, maar vind het ook super spannend. Om mij heen zie ik mensen met andere zaken worstelen. Mensen die graag zwanger willen raken, mensen die een andere baan zouden willen of meer ontspanning, anderen hebben veel last van verdriet door verlies en ook zie ik mensen heel veel stress hebben door corona of drukte.

Emoties

Uiteindelijk lijkt het een ander probleem, maar de oorzaak van het probleem is hetzelfde: er zit een emotie onder die niet gezien wordt. Er zit verdriet wat er graag uit wil, maar door de drukte van alle dag niet de ruimte krijgt. Stress is ook echt een voorbeeld van emoties die in je lijf zitten, vaak angst, maar het kunnen ook andere emoties zijn. De angst om je baan te verliezen of niet genoeg geld te verdienen is vaak ook enorm.

Het lijkt allemaal enorm zwaar om hier naar te gaan kijken. Wie wil er nou verdriet of angst? Dat vermijden we het liefst. Maar we mogen leren dat dit onderdeel is van het leven. Deze emoties zijn er alleen om je iets duidelijk te maken. En we luisteren niet. We geven onszelf niet de tijd om deze emoties er eens echt te laten zijn. Om ze los te laten.

Zou het niet heerlijk zijn als je echt kunt leren loslaten? Als je weer ruimte kunt voelen om WEL dat gesprek aan te gaan met je manager of je WEL durft te zeggen tegen je familie wat je vind. Die eerste stap is vaak erg eng en lijkt een enorme berg als we hem willen gaan zetten. Maar het is echt waar, dat als je het durft en je dus je angst aankijkt en toch doorzet, je erna enorm veel kracht voelt. Je hebt het gedaan! Ik voel me vaak euforisch erna. Het voelt zo goed!

Nog geen online training

Ik ga voor mijn bedrijf. De angst voel ik, bewust van de kritiek die kan komen, maar vol vertrouwen ga ik voor mijn doel. Jou en iedereen die het maar wil helpen bij het loslaten van de emoties, bij de stappen durven nemen en bij ook jouw vertrouwen weer voelen. Met vallen en opstaan. Net als bij mij. De ene heuvel is overwonnen en dan komt er weer een grotere. Zo werkt het in het leven. En dat maakt het zo magisch!

Ik heb dus nog geen online training in november en dat is balen. En ik heb daar echt wel last van gehad. Totdat ik door kreeg wat er aan de hand was: ik voelde me verdrietig hierover. En er waren nog meer emoties die speelde. Toen ik er ruimte voor nam en even op bed ging liggen om eens te kijken in mijn lijf. Waar zit de pijn? De tranen kwamen en ik kon het loslaten. En wat een heerlijk gevoel is dat.

Nooit wilde ik boos, verdrietig of angstig zijn. Het mocht er niet zijn. Ik zag het vaak niet eens dat ik die emotie had. Pas toen ik leerde luisteren naar mijn lijf en voelen wat er te voelen was, kon ik het er wel laten zijn. Van denken naar voelen. Van piekeren naar luisteren. Van onrust naar rust.

Proefpersonen

Ik ben op zoek naar 3 proefpersonen, omdat ik nog bezig ben met de opleiding NLP practitioner. Graag wil ik deze technieken oefenen bij deze 3 mensen. Heb jij een onderwerp waar je enorm mee zit? En durf je het aan om deze te gaan aanpakken? Samen met mij ga je de uitdaging aan. Het kost je niets, behalve tijd.

Voel jij je geroepen? Reageer dan hier of stuur een bericht naar mira@maatjemira.nl. We starten in november.

Check ook deze video.

Recommended Posts

Leave a Comment